התכנית לתואר שני (MA)
בניהול מערכות חינוך למשרתי צה"ל ומערכת הביטחון החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, אוניברסיטת חיפה

שאלות נפוצות

בוודאי שאלתם את עצמכם...

 

מי משלם את שכר הלימודים?

בתכנית זו, הלומדים משלמים את שכר הלימוד והוא שווה ערך לשכר לימוד אוניברסיטאי רגיל לתואר שני בניהול מערכות חינוך (שלא כמו בתוכניות סגורות אחרות שעלות שכר הלימוד בהן גבוהה יותר).

 

האם צריך אישור של צה"ל ללמוד בתכנית?

הלומדים בתכנית חייבים באישור של צה"ל או מערכת הביטחון ללמוד בתכנית. כדי לברר את זכאותך עליך לפנות לרמ"ד השכלה ביחידתך.

מה נותן התואר השני בניהול מערכות חינוך?

תואר שני בניהול מערכות חינוך הכרחי לצורך פנייה למכרז ניהול בתי ספר (יש לעיין בחוזר מנכ"ל לפרוט הדרישות). הלימודים מעניקים הבנה של הארגון החינוכי מפרספקטיבה רחבה ואינטר-דיסציפלינארית. הלימודים מעשירים את הראייה החינוכית והניהולית של הלומד ומספקים כלי חשיבה וניתוח בתחומי הניהול והארגון החינוכי.

 

האם אני סטודנט מן המניין באוניברסיטת חיפה למרות שאני לומד בקמפוס הנמל?

אכן כן. הסטודנטים בתכנית נחשבים סטודנטים מן המניין באוניברסיטת חיפה וזכאים לכל הזכויות של סטודנט בקמפוס שעל הר הכרמל ובכלל זה כרטיס תלמיד, כרטיס סטודנט של אגודת הסטודנטים (בתוספת תשלום), שימוש בספריית אוניברסיטת חיפה ובמתקניה. הסטודנטים בתכנית יקבלו עם סיום הגשת כל המטלות ועמידה במבחן הגמר מכתב זכאות לתואר שני ובמהלך הקיץ יקבלו את תעודת התואר השני בטקס החגיגי של כל מקבלי התואר השני בקמפוס אוניברסיטת חיפה.

 

מי למד עד כה בתכנית? 

בארבעה עשר המחזורים של התכנית של התוכנית למדו במסגרתה קצינים וקצינות מכלל יחידות צה"ל בדרגות קצונה שונות וכן משרתים של מערכת הביטחון. קבוצות הלמידה הכילו בין 20 ל-30 משתתפים והלמידה התנהלה באווירה נעימה ביותר תוך תמיכה הדדית.

 

מי מרצה בתכנית?

המרצים בתכנית מתחומי הניהול והארגון, המנהל החינוכי, המשפט  והכלכלה הם בעלי ותק במחקר ובהוראה.

 

אני מאד חושש שלא אוכל לעמוד בעומס של שירות ומטלות אקדמיות

ממשובי הלומדים עד כה בתכנית עולה כי הלימודים העשירו מאד את עולמם וכי הגמישות בתכנית (הן מבחינת מיקומה הגיאוגרפי) והן מבחינת יחס המרצים אפשר להם לשלב בין השירות הצבאי, מטלות החיים והמטלות האקדמיות שנטלו על עצמם במהלך הלמידה בתכנית.

 

 

אנו עומדים לרשותכם בכל שאלה ופניה. אל תהססו לפנות כדי להסתייע.

ניתן לפנות לגב' מירי טאטי, מנהלנית החוג בטלפון:04-8249067 או בדוא"ל mtaty@univ.haifa.ac.il